Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina pomoć Kolumbiji

Vatikan (IKA)

Papa Franjo ponovno je darovao medicinsku opremu za područja najviše pogođenima pandemijom, koju je Apostolska milostinjarnica uputila u Kolumbiju, prenosi Vatican News.

Četiri respiratora, zaštitne naočale i maske upućeni su tako u Latinsku Ameriku u kojoj je dosad od Covida 19 preminulo više od 700.000 ljudi. Nuncij u Kolumbiji nadbiskup Luis Mariano Montemayor istaknuo je da će Papina pomoć biti upućena osobito siromašnima i područjima najteže pogođenima pandemijom. Uz pomoć vojske bit će predana biskupu u Quibdóu Juanu Carlosu Barretou koji će ih proslijediti u bolnicu „San Francisco de Asis“ i kliniku „Santiago“.

Kolumbijski biskupi zahvalili su Papi za kontinuiranu brigu za kolumbijsku Crkvu na mnogim područjima, a koja je izraz njegove skrbi za sve Crkve.

Papa je u pandemiji mnogo puta slao medicinsku pomoć potrebitima diljem svijeta. Za svoj imendan prije godinu dana pomagao je bolnicama u Italiji, Španjolskoj i Rumunjskoj. U ljeto prošle godine uputio je između ostaloga 18 respiratora u Brazil koje je osobno predao kardinal Konrad Krajewski, koji je kao Papin milostinjar pomoć pratio i u Apuliju, Napulj, a osobno posjećuje i potrebite u Rimu.

Ključne riječi:
Kolumbija medicinska oprema Papa