Budi dio naše mreže
Izbornik

Tribina „Kako djeluju stvari koje ne djeluju“ u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U okviru projekta „Tri u jedan – Bog, ti i ja“ koji drugu godinu zaredom svakoga četvrtka organizira Studentski katolički centar (Skac) Slavonski Brod tribinu „Kako djeluju stvari koje ne djeluju“ održao je u četvrtak 23. ožujka u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima fra Josip Blažević, OFM Conv.

Susret je počeo znakovitom scenskim prikazom odlomka iz Biblije koji prikazuje prvu spiritističku seansu koja se spominje u Bibliji, a tragično završava za osobu koja je tražila pomoć od duha pokojnika. Izveli su je mladi Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ).

Svjestan kako se mladi u praksi često susreću s praznovjerjem i različitim oblicima okultizma fra Josip je mladima ukazao na opasnosti suvremenih oblika spiritizma, koji su danas prisutni u različitim oblicima, kao i o magiji koja ima široko područje djelovanja. Mladima koji su sve više zbunjeni, izgubljeni te traže izvan kršćanstva odgovore i pomoć za rješenja u svojim svakodnevnih egzistencijalnim krizama, dao je konkretne smjerokaze na sve te izazove.

Posvjestivši im da je izvan Boga, izvan Isusa Krista, sve ništavilo, zamolio ih je da žive sakramentalnim životom da bi bili zaštićeni od svih opasnosti.

Koliko je mladima to nepoznata tema bilo je očito po brojim pitanjima na koja im je na kraju fra Josip odgovarao. Susret je završio molitvom.

Na tribini su sudjelovali brojni mladi koji se svake srijede u tom centru okupljaju na misi za mlade.