Budi dio naše mreže
Izbornik

Trodnevnica uoči jubilejskog slavlja u Župi Gospe Brze Pomoći

Slavonski Brod (IKA)

Trodnevna duhovna priprava za proslavu Male Gospe, osmog hodočasničkog dana i 65. obljetnice čašćenja Gospe Brze Pomoći počela je u ponedjeljak, 5. rujna u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje u župnoj crkvi uz župnika Anđelka Cindorija predvodio je don Donald Marković, župnik Župe sv. Josipa radnika u Šibeniku. Posluživao je trajni đakon Vrhbosanske nadbiskupije Robert Čabraja.

Kako je u rodnog gradu Zenici odrastao uz uršulinke koje su mu prenijele pobožnost Gospi Brze Pomoći u homiliji don Donald je promišljao o važnosti molitve i utjecanja Gospi u zagovor. Tako je pojasnio „zašto smo kao kršćani pozvanu sjediniti se s Gospom u molitvi“.

„Ne tražimo od Boga čuda, nego u skrovitosti svoga života budimo ustrajni i tihi u molitvi, ujedinimo svoje molitve s Gospom i ona će nam zasigurno pomoći. Nikoga tko se njoj utječe ona nije ostavila. Ja sam dijete vašim uršulinki. Rastući uz njih upoznao sam pobožnost Gospi Brze Pomoći. Od njih sam puno naučio. Moje je zvanje proisteklo iz te pobožnosti. Bogu sam i uršulinkama na tome zahvalan. One su bogatstvo vama i cijelom ovome gradu”, rekao je uz ostalo don Donald. Vjernicima je na kraju poručio da ne dopuste da im ijedan dan prođe, a da ne izmole Gospinu krunicu.

Uz župljane na misi su sudjelovale uršulinke na čelu s provincijalnom poglavaricom s. Ksenijom Leko. Pjevao je župni zbor predvođen s. Cecilijom Kolarić, uršulinkom.