Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brazil stigao jedan od respiratora koje je darovao papa Franjo

Marabá (IKA)

U bolnicu Hospital de Campanha, u brazilskoj saveznoj državi Pará, stigao je jedan od četiri respiratora koje je darovao papa Franjo, kako bi se napose pomoglo potrebama domorodačkih naroda u borbi protiv koronavirusa, objavio je Vatican News.

„Bilo je to prekrasno djelo solidarnosti pape Franje, učinjeno preko apostolske nuncijature, namijenjeno bolnici u gradu Marabá, koja se posvećuje pogođenima bolešću COVID-19. Tražimo da se rabi posebno za domorodačke narode, budući da su oni najpotrebitiji“, izjavio je za Vatican News biskup grada Marabá Vital Corbellini.

U videu, objavljenom na mrežnoj stranici biskupije, mons. Vital govoreći ispred bolnice, tumači da će se plućni respirator rabiti za sve osobe kojima je najviše potreban, te od srca zahvaljuje papi Franji i nunciju, nadajući se da će ti uređaji pomoći u spašavanju života.

Respirator – jedan od četiri koje je Vatikan poslao u Brazil – zajedno s jednim mjeračem temperature, stigli su u grad Marabá u nedjelju, te ih je mjesni biskup predao koordinatoru za zdravstvo tijekom posebne svečanosti održane u ponedjeljak prijepodne. Spomenuta bolnica ima 10 kreveta namijenjenih domorodačkim pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19, od kojih su 2 zauzeta.

„Papa Franjo ima na srcu domorodačko stanovništvo čija su prava često kršena. Vlada, međutim, tim ljudima ne posvećuje mnogo pozornosti. Njihova zemlja, njihove šume i rijeke, zauzeti su; zbog toga te ljude treba gledati s naklonošću i pomoći im živjeti dobro. Sada imamo taj uređaj koji može pomoći spasiti ljudske živote, i predajemo ga upravo ovdje, u ovoj vrlo važnoj bolnici u gradu Marabá“, istaknuo je biskup Corbellini u razgovoru za lokalni medij, prenio je Vatican News.