Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brestju održana tribina „Ja u ljubav vjerujem“

Zagreb (IKA)

Tribina za mlade pod nazivom „Ja u ljubav vjerujem“ na kojoj su gostovali Gabriela i Vinko Batinić, mladi bračni par iz Sesveta, održana je u utorak, 28. veljače u dvorani Župe Dobrog Pastira u Brestju.

Mladima su ukratko ispričali svoje životne priče, od života u tradicionalnoj katoličkoj obitelji, čudesnih preobraćenja u vjeri, prihvaćanja Božje volje za njihove živote do trenutka kada su se upoznali i zajedno počeli graditi novu priču u životu.

U svojem svjedočanstvu Vinko je istaknuo da tek kada upoznaš Boga možeš upoznati što je ljubav te da je i on osobno od trenutka kad je sam upoznao Boga počeo gledati druge na drukčiji način, s ljubavlju.

Mladi bračni par zatim je ispričao o svom slučajnom upoznavanju na druženju na koje oboje isprva nisu htjeli otići, ali ipak su otišli i tako se upoznali. Oboje su naveli kako su cijelo vrijeme u fokus stavljali Boga te da su tek kad su se upoznali shvatili da je vrijedilo proći sve patnje i iskušenja u ranijoj mladosti. Istaknuli su i veliku moć molitve tridesetodnevne pobožnosti svetom Josipu koja im je višestruko pomogla u životu, a kasnije su shvatili da su u isto vrijeme prije upoznavanja molili tridesetnicu.

Snaga molitve je nešto toliko jako kad u to vjerujete. Možda zacrtate jedno, ali će vam Bog dati stostruko više i zato treba biti uvijek otvoren Božjoj volji – posvjedočila je Gabriela. Vinko je kazao kako muškarac treba biti stup u vezi i voditi tu vezu, biti snažan za svoju suprugu.

Mladi bračni par i dan danas u braku svakodnevno moli zajedno krunicu koja im jača brak. Na kraju su mladi imali priliku postaviti im i pitanja da iz prve ruke saznaju sve što ih zanima o vezi, hodanju i braku.

Na kraju gosti su poručili mladima da kada osjećaš mir u sebi onda je to od Boga i tada znaš da je to ta osoba namijenjena tebi. No, prije svega toga, prije pronalaska onog drugoga važna je samoća i izgradnja samoga sebe kako bi osoba bila u punini s Bogom. Tek tada se može darovati drugoj osobi u punini.

Susret je započeo molitvom u kojoj su mladi molili za ljubav, a na kraju susreta, kao i svaki put, mladi su molili za duhovna zvanja iz svoje župe.

Ključne riječi:
Batinić Brestje ljubav mladi