Budi dio naše mreže
Izbornik

U četvrtak 27. siječnja na HKS-u predavanje izraelskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj na temu holokausta

Zagreb (IKA)

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u četvrtak 27. siječnja u 10 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) predavanje će održati Nj. E. Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, izvijestili su sa HKS-a.

Predavanje „Što nas je holokaust naučio“ veleposlanik Mor održat će na engleskom jeziku. Zbog epidemioloških mjera predavanje će se moći pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Kako se navodi na službenim mrežnim stranicama Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj, prije imenovanja veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Ilan Mor djelovao je kao visoki politički savjetnik ministrice pravosuđa Ayelet Shaked u Jeruzalemu (Izrael), u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Od stupanja u izraelsku diplomatsku službu 1983. i tijekom karijere, veleposlanik Mor obavljao je različite diplomatske dužnosti s posebnim naglaskom na geostrateške probleme u zemlji i inozemstvu.

Veleposlanik Mor je bio veleposlanik Države Izrael u Mađarskoj od 2011. do 2016. godine. Prije imenovanja veleposlanikom u Mađarskoj, veleposlanik Mor je bio viši savjetnik za vanjsku politiku Odjela za planiranje pri izraelskoj vojsci (IDF), u Upravi za strategiju u Tel Avivu (Izrael) od 2009. do 2011.

Između 2004. i 2009. bio je opunomoćeni ministar, zamjenik šefa Misije u Veleposlanstvu Države Izrael u Berlinu (Savezna Republika Njemačka). Od 2002. do 2004. veleposlanik Mor je bio ravnatelj Odjela za sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje i terorizma, u Upravi za strategiju pri Ministarstvu vanjskih poslova u Jeruzalemu (Izrael). Od 1998. do 2002. bio je opunomoćeni ministar, zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu Države Izrael u Pekingu (NR Kina). Od 1996. do 1998. veleposlanik Mor služio je kao savjetnik u Odjelu za informiranje Ministarstva vanjskih poslova u Jeruzalemu (Izrael). Od 1992. do 1996. bio je voditelj Odjela za informiranje i glasnogovornik u Veleposlanstvu Države Izrael u Bonnu (Saveznoj Republici Njemačkoj).

Od 1990. do 1992. bio je prvi tajnik u Upravi za međunarodne organizacije pri Ministarstvu vanjskih poslova u Jeruzalemu (Izrael). Od 1988. do 1990. radio je kao konzul za medije i informiranje u Generalnom Konzulatu Države Izrael u Los Angelesu (SAD). U razdoblju od 1986. do 1988. radio je kao drugi tajnik u Veleposlanstvu Države Izrael u Monroviji (Republika Liberija).

Veleposlanik Mor je na Sveučilištu u Tel Avivu (University of Tel Aviv, Israel) diplomirao političke znanosti i radne odnose, te magistrirao međunarodne odnose. Tečno govori hebrejski, engleski i njemački jezik. Sa suprugom Orom Mor ima kćer, sina i dvoje prekrasne unučadi.