Budi dio naše mreže
Izbornik

U Krašiću proslavljen naslovnik župe

Krašić (IKA)

U Krašiću je u nedjelju 7. lipnja svečanom euharistijom, koju je predslavio vojni ordinarij u miru mons. Juraj Jezerinac, proslavljena svetkovina Presvetog Trojstva, naslovnika župe.

Misu su koncelebrirali domaći upravitelj župe vlč. Ivan Vučak, dekan lipničko-ozaljski preč. Josip Jakovčić i svi svećenici Jastrebarskog dekanata. Propovijedao je vlč. Filip Marić, privremeni upravitelj Župe sv. Nikole biskupa – Jastrebarsko.

U homiliji vlč. Marić stavio je naglasak na rečenicu „Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega“ iz evanđelja dana. „Što smo bliže Bogu manje ćemo se suočavati s poteškoćama, problemima, grijesima, napastima i kušnjama“, kazao je. Uputio je i snažno pitanje svim roditeljima, upitavši tko bi od njih odlučio žrtvovati život svoga djeteta za spasenje svijeta, kako je Otac nebeski žrtvovao život svoga Jedinorođenca.

Na kraju mise upravitelj župe Krašić vlč. Ivan Vučak pozdravio je sve od srca i svima zaželio blagoslovljenu svetkovinu, a posebno je pozdravio dvojicu svećenika, vlč. Gojislava Kovačića i vlč. Josipa Jakopčića, koji će ove godine proslaviti 50 godina od svoje Mlade mise. U ime Zagrebačke nadbiskupije vlč. Vučak podijelio je mandate novoizabranim pastoralnim i ekonomskim vijećnicima Župe Presvetoga Trojstva u Krašiću.