Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-juraj-jezerinac

Mons. Josip Mrzljak predvodio zlatomisničko slavlje u Krašiću

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je u petak, 21. lipnja 2024., misno slavlje u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću, na kojem su se okupili zlatomisnici s ciljem proslave 50. obljetnice svog svećeničkog ređenja, izvijestila je Župa u Krašiću.

Hodočašće vjernika Šibenske biskupije u Krašić

Vjernici Šibenske biskupije predvođeni mjesnim biskupom Tomislavom Rogićem hodočastili su 21. travnja u Krašić, rodnu župu bl. Alojzija Stepinca, u godini kada njihova biskupija obilježava 725. obljetnicu osnutka.

Mons. Jezerinac u karlovačkom svetištu predslavio misu sa zlatomisnicima

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac je u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, na 20. srijedu Velike pobožnosti sv. Josipu, 2. lipnja, predslavio misu u zajedništvu sa zlatomisnicima – supsidijarom Svetišta vlč. Zlatkom Golubićem i kanonikom Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Zvonimirom Sekeljom.

U Vojnom ordinarijatu proslavljena Čista srijeda - Pepelnica

Ujutro na Pepelnicu – Čistu srijedu - 17. veljače vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan predslavio je misu u kapelici Vojnog ordinarijata, u zajedništvu s umirovljenim biskupom mons. Jurjem Jezerincem. Na misi su sudjelovali djelatnici Vojnog ordinarijata i Samostalnog odjela.

U Krašiću proslavljen naslovnik župe

U Krašiću je u nedjelju 7. lipnja svečanom euharistijom, koju je predslavio vojni ordinarij u miru mons. Juraj Jezerinac, proslavljena svetkovina Presvetog Trojstva, naslovnika župe.

VIDEO Blagdan sv. Jurja u Vojnom ordinarijatu

U kapeli Vojnog ordinarijata u četvrtak 23. travnja na liturgijski spomen sv. Jurja mučenika vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, u koncelebraciji s vojnim biskupom u miru mons. Jurjem Jezerincem i generalnim vikarom don Markom Medom, predvodio je misno slavlje kojim je proslavljen nebeski zaštitnik dvojice biskupa. U slavlju su sudjelovali i predstavnici Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“ koja okuplja sve Poljičane i poštovatelje poljičke baštine.

1 2