Budi dio naše mreže
Izbornik

U Loboru održana procesija i misa za početak jesenske kampanje „40 dana za život“

Lobor (IKA)

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu. Tako je u nedjelju 22. rujna u župi sv. Ane u Loboru održana procesija na čast Majci Mariji.

Na početku je sve pozdravio župnik vlč. Tomica Božiček nakon čega je procesija krenula prema svetištu Majke Božje Gorske. Uz župnika u procesiji je sudjelovao domaći sin svećenik Matija Knok koji studira crkvenu povijest na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, ministranti, muškarci koji su nosili kip Majke Božje, predstavnici inicijative u Krapinsko-zagorskog županiji, zbor i ostali vjernički puk koji su pjesmom, molitvom i žrtvom hodanja na brijeg željeli iskazati ljubav za nerođene, ali i za hrvatski narod.

Po dolasku u svetište prije misnoga slavlja okupljenima se obratila voditeljica molitvene inicijative Brankica Kunštek, osvrnuvši se na proteklo razdoblje te predstavila ovogodišnju inicijativu.

“Kampanju posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i Presvetom Srcu Isusovu, a geslo je ‘Jedno dijete više’. Ovom procesijom i misom želimo se uteći Mariji koja je zaštitnica života, želimo joj preporučiti svu našu djecu, obitelji i nerođenu djecu. Ove godine naš hod započinje u srijedu 25. rujna i trajat će do 3. studenoga. Program u kapelici Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana bit će svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati”, istaknula je Kunštek.

Misu je slavio župnik Božiček uz vlč. Knoka koji je sve okupljene na početku homilije pozvao da odgovore na pitanje „kako ja mogu doživjeti Radosnu vijest, odnosno koja je to poruka Riječi za kojom bismo trebali ići?“.

Naš je zadatak upravljati svoje živote da budu na putu prema Kraljevstvu nebeskom. Pozvani smo živjeti pošteno i biti oni koji će u najmanjem biti vjerni. Važno je da budemo svjesni da ne možemo upravljati ničijim drugim životom jer na to nismo pozvani. Svatko od nas ima svoj put do Kraljevstva nebeskoga jer ono što Gospodin gleda nalazi se u našoj svakodnevici. Svakoga dana kada se probudimo pozvani smo živjeti Božju ljubav prema svakome čovjeku jer to je način na koji možemo živjeti poštenu upravu u svojemu životu. U tome neka nam pomoćnica bude Blažena Djevica Marija i velikan hrvatske povijesti blaženi Alojzije Stepinac koji je za Božju stvar dao život te svojim životom neprestano slao poruku da je važno biti okrenut prema Nebu, istaknuo je vlč. Knok.

Na kraju misnoga slavlja svjedočenje su iznijeli Nevenka i Danko Valec, roditelji devetero djece koji su predstavili primjer radosnoga življenja vjere i ljubavi obiteljskoga života.

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga u 33 grada na 35 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.