Budi dio naše mreže
Izbornik

U Ogulinu zapaljena četvrta adventska svijeća

Ogulin (IKA)

U subotu 18. prosinca u Ogulinu je održana svečanost paljenja četvrte adventske svijeće koje su postavljene oko središnje fontane u Parku kralja Tomislava.

Obred paljenja predvodio je župnik župe sv. Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša, a uz brojne vjernike nazočili su gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa suradnicima, dok su božićnim napjevima svečanost uzveličali mladi članovi zbora glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Vlč. Prša je tom prilikom poručio: „Paleći ovu četvrtu svijeću, Svijeću anđela i Svijeću pouzdanja na zadnju nedjelju došašća pred nama su nositelji Radosne vijesti. Anđeo Gabrijel navijestio je Blaženoj Djevici Mariji da je odabrana za Majku Spasitelja. To je neočekivan put kojim Bog dolazi k nama. Tako nam je, osim anđela, pred očima i Marija, Isusova i naša Majka. Nitko nije Gospodina iščekivao s većom čežnjom i nestrpljenjem, s više nježnosti i ljubavi. On je poput klice niknuo u njezinu srcu i u njezinu krilu. U njezinu je naručju našao najljepšu kolijevku. I mi se želimo tako pripremiti: u vjeri, ljubavi i u svakidašnjemu radu.“

Četvrtu adventsku svijeću zatim je upalio Noa Salopek iz Dječjeg vrtića Bistrac.