Budi dio naše mreže
Izbornik

U samostanu Kćeri Milosrđa održana duhovna obnova za djevojke

Zagreb (IKA)

U Samostanu Svete obitelji Kćeri Milosrđa u zagrebačkim Šestinama u subotu 20. ožujka održana je duhovna obnova za djevojke s temom „Svjetlo jakosti-Božje snage u životu sv. Josipa“, koju je vodila s. M. Jelena Krilić.

Najviše djevojaka, njih sedamnaest, bilo je iz Škole za medicinske sestre Mlinarska, a još tri iz drugih škola. U raznovrsnom programu koji se sastojao od molitve, predavanja, rada u skupinama, sata šutnje, ispovijedi, euharistije…djevojke su promišljale o životu i liku sv. Josipa, sveca od kojega možemo toliko toga naučiti, a posebno kako biti otvoren, ponizan i poslušan Bogu, Njegovoj Riječi i volji. Njegov hod Božjim putem urodio je plodovima najizvrsnije svetosti te je sv. Josip postao omiljeni, moćni svetac i zagovornik ljudi cijeloga svijeta. U danima nevolje, poteškoća i mnogobrojnih izazova današnjice primjer života sv. Josipa potiče nas da se ne bojimo, već da budemo hrabri i ustrajemo na Božjem putu.

Euharistiju je u večernjim satima predslavio fra Franjo Vuk, OFM. Poručio je djevojkama da se ne povode za svijetom i svjetovnim nego da se odvaže i budu hrabre biti Božji originali. „Nitko nije govorio kao On…“ Kod mnogih je do danas prisutno takvo oduševljenje Isusom, Bogom, rekao je te je zaželio da to oduševljenje ostane trajno i u njihovim srcima.

Jedna od sudionica, učenica Nika M. nakon duhovne obnove napisala je: „Kada su mi se malo dojmovi slegli, osjećam se toliko ispunjeno, lijepo, blagoslovljeno… Prvenstveno bih vam zahvalila na ovom prekrasnom danu, jako mi je drago da sam se odvažila opće doći. Zajedništvo, upoznavanje, aktivnosti, razmišljanje o životu svetog Josipa, njegovoj vjeri i hrabrosti…trenutci odmora, smijeha, pjesme, molitve, sve me je oduševljavalo. Na kraju dar ispovijedi i sveta misa s poticajnom propovijedi svećenika bio je prekrasan završetak. Svakako prekrasno iskustvo koje mora svatko proživjeti: časne sestre su nas lijepo ugostile i osjećale smo se kao kod kuće. Voljela bih ponovno doći.“