Budi dio naše mreže
Izbornik

U Šibeniku u crkvi svetog Nikole proslavljena Gospa dobrog savjeta

Šibenik (IKA)

U ponedjeljak 26. travnja,u crkvi sv. Nikole na rivi u Šibeniku svečano je, nakon trodnevne pripreme, proslavljena Gospa dobrog savjeta.

U uvodu je katedralni župnik don Krešimir Mateša pojasnio sam blagdan i povijesno štovanje Gospe dobrog savjeta koju u Litanijama BDM vjernici redovito zazivaju.

U homiliji je, kroz evanđeoski odlomak o svadbi u Kani Galilejskoj, približio Mariju koja savjetuje i zagovara kod svog Sina domaćine koji se nisu kvalitetno pripremili za svadbu…

“Ovaj odlomak nam donosi mnogo dublje znakove Božjeg plana s čovjekom. Isus je došao među nas da nam prenese ljubav i kod nas potakne ljubav kao odgovor Bogu. Zgoda u Kani na tajanstven način naviješta novi savez kojeg će Isus slaviti…. Gospa je uvijek bila prisutna u savezu i otajstvu Boga s čovjekom. Službenica Božja savjetuje druge što trebaju učiniti da Bog djeluje. Isus će na činiti sve slobodnijima od zapreka koje nas dijele od njega. Otajstvo Kane, početak znakova treba i za nas biti poticaj da još potpunije vjerujemo Isusu i u isto vrijeme da nam daruje sinovsko pouzdanje u Mariju, njegovu i našu majku koja nas njeguje, hrani, čudesno savjetuje i moćno zagovora”, istaknuo je  don Krešimir.

Tijekom misnog slavlja pjevao je katedralni zbor pod ravnanjem Jelene Mikulandre, prof.