Budi dio naše mreže
Izbornik

U Slavonskom Brodu održan humanitarni koncert za Marijine obroke

Slavonski Brod (IKA)

Pod geslom „Ako ne možete nahraniti stotinu ljudi, nahranite jednog čovjeka“ (sv. Majka Terezija) u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu održan je u nedjelju 28. studenog humanitarni koncert koji su organizirali volonteri udruge Marijini obroci.

Koncert je održan poslije večernje mise, a nastupili su članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Davor“ – najstarijeg pjevačkog društva u Slavonskom Brodu, osnovanog 1871. s ciljem da glazbenim djelovanjem njeguju hrvatsku kulturu i doprinose kulturnom i društvenom životu grada.

Izvedeno je nekoliko crkvenih i duhovnih pjesama poznatih svjetskih autora.

Marijini obroci u Slavonskom Brodu djeluju pet godina. Koordinatorica projekata Marijinih obroka za Slavoniju Đurđica Lucić je na kraju mise predstavila djelovanje te humanitarne udruge koja u najsiromašnijim zemljama svijeta svakog školskog dana hrani više od dva milijuna djece. Dodala je da zahvaljujući dobročiniteljima i volonterima udruga u Slavonskom Brodu brine da 345 djece u školskoj kuhinji u Zambiji, koja se zove Brod dobrote–Slavonski Brod, tijekom cijele godine imaju osiguran jedan topli obrok dnevno. Kako je i sama prije nekoliko godina boravila dva i pol mjeseca u Beninu kao volonterka, posvjedočila je o siromaštvu u toj zemlji. Također, vjernicima je posvijestila da toj djeci mogu pomoći svojom molitvom, donacijom i volontiranjem.

Tijekom dana, nakon misnih slavlja, volonteri su vjernicima ponudili promotivne materijale udruge te prigodne adventske ukrase. Dobrotom brodskim vjernika prikupili su dovoljno sredstava da mogu tijekom jedne godine prehraniti 121 dijete.