Budi dio naše mreže
Izbornik

U Slavonskom Brodu održana molitvena inicijativa „40 dana za život“

Slavonski Brod (IKA)

Jesenska kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“, koja se odvijala u blizini Opće bolnice u Slavonskom Brodu, završena je u nedjelju 6. studenog zahvalnim večernjim misnim slavljem u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva.

Predvodeći misu gvardijan fra Klaudio Milohanović moliteljima inicijative, koja se u tom gradu provodi već devetu godinu, zahvalio je na svoj žrtvi i ljubavi s kojom su svakodnevno molili za spas nerođenih, vapili Gospodinu da se začeti život ne prekine.

Moleći zajedno u nedjelju do večernjih sati uz štand u blizini bolnice koordinator brodske inicijative dr. Martin Martinović zahvalio je svima koji su svakoga dan bdjeli i molili za, kako je rekao, najnezaštićeniju ljudsku skupinu – za nerođene, ustvrdivši kako je Bog blagoslovio njihovu ljubav i žrtvu čemu je pokazatelj i četvero spašenih života djece u Hrvatskoj za koje se zna.

„Ove je godine u brodskoj kampanji sudjelovalo redovito 80-ak molitelja. Svojim bdjenjem i molitvom želimo biti vidljiva opomena onima koji sudjeluju u pobačaju te znak Božjeg milosrđa i oproštaja onima koji se zbog toga grijeha kaju“, naglasio je dr. Martinović. Dodao je kako su u toj kampanji posebno molili i za udomiteljstvo djece koja se nalaze u domovima.

Među moliteljima je znatan broj i onih koji su sudjelovali u svim dosadašnjim inicijativama. Istaknuli su kako je ta molitva najvrjedniji katolički aktivizam, jer su time pokazali da se bore za onu svoju nerođenu braću i sestre za koju se nitko ne bori te istaknuli da se po Božjem zakonu svako dijete ima pravo roditi.