Budi dio naše mreže
Izbornik

U Slavonskom Brodu počela trodnevnica za blagdan Gospe Lurdske

Slavonski Brod (IKA)

Trodnevna duhovna priprava za proslavu blagdana Gospe Lurdske i Svjetskog dana bolesnika počela je u ponedjeljak, 8. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje s pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji predvodio je ovogodišnji mladomisnik fra Gabrijel Bošnjak, župni vikar u crkvi Duha Svetoga u Požegi. Promišljajući o ljubavi koju Gospodin neprestano pokazuje pojasnio je zašto je ona bezuvjetna. „Kod Isusa nema granica i razlika. On ozdravlja svakoga tko njemu dolazi. On ne radi razlike među ljudima. Na raspolaganju je svima. On je milosrdan, ima ljubavi i strpljenja za svakoga od nas. On nije neki daleki Bog, nego Bog koji prašta i voli, suosjeća s nama, dolazi nam ususret, želi nas pomiriti s Ocem. Približimo mu se po Mariji, koja je moćna zagovornica. Nikada se nije čula da je ona nekoga zapustila tko joj se utjecao u zaštitu, zatražio njezin zagovor…“, neke su od poticajnih fra Gabrijelovih riječi koje je i potkrijepio s nekoliko doživljenih ozdravljenja po Marijinu zagovoru. Na kraju je poručio da i mi, poput Bernardice, promatrajući Mariju budemo potaknuti na molitvu.

Fra Gabrijel će u utorak 9. i srijedu 10. veljače u 18 sati također predvoditi pobožnost BDM, a potom večernja misna slavlja.