Budi dio naše mreže
Izbornik

U Splitu održana sjednica Zbora savjetnika

Split (IKA)

Pod predsjedanjem splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića u utorak 28. rujna 2021. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu održana je sjednica Zbora savjetnika, izvijestio je Nadbiskupski ordinarijat.

Uz splitsko-makarskog nadbiskupa koadjutora Dražena Kutlešu, nazočni su bili svi članovi Zbora.

Nakon molitve uslijedio je uvodni pozdrav nadbiskupa Barišića koji je svoje suradnike pozvao na otvorenu razmjenu mišljenja i stavova, a sve da bi se našla najbolja rješenja za tu mjesnu Crkvu. Potom je nazočne pozdravio i nadbiskup koadjutor Kutleša koji prvi put sudjeluje u radu tog tijela.

Nakon prekida raznih susreta zbog pandemije, ponovo se počinju održavati svećenički susreti u punom sastavu i opsegu. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, tijekom proteklog vremena susreti su održavani s manjim brojem sudionika i na dekanatskim razinama. Susret Zbora savjetnika je uvod i priprema za sjednicu Prezbiterskog vijeća koja će uslijediti. Nazočni su se osvrnuli na iskustvo života i rada u okolnostima pandemije s posebnim naglaskom na buduće pastoralne planove i aktivnosti.

Zatim je pastoralni vikar don dr. Nediljko Ante Ančić napravio uvod o temi XVI. redovite biskupske sinode koja se odvija na tri razine: biskupijskoj, kontinentalnoj i univerzalnoj. Dani su određeni prijedlozi za slavljenje početka i tijeka sinode na razini splitsko-makarske nadbiskupije koji će biti dorađeni na sljedećem Prezbiterskom vijeću i susretu svih svećenika u Vepricu 6. listopada 2021.

Potom je generalni vikar Miroslav Vidović izvijestio o gradnji svećeničkog doma i radovima na crkvenim objektima. U raspravi su se otvorile i druge teme vrijedne novog susreta i promišljanja.

Na kraju je nadbiskup Barišić zaključio susret zahvalivši svima na dolasku i doprinosu koji su dali svojim sudjelovanjem.