Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vepricu održane duhovne vježbe za đakone uoči svećeničkog ređenja

Vepric (IKA/TU)

Devetorica đakona sudjelovala su u duhovnim vježbama, od 12. do 17. svibnja 2024., u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu, uoči svećeničkog ređenja.

Tijekom pet dana đakoni su u šutnji i molitvi razmišljali o Božjoj riječi pod vodstvom upravitelja svetišta don Stipana Šurlina. Preko biblijskih likova potaknuo je đakone na razmišljanje o odnosu kao važnom čimbeniku za ostvarenje svećeničkog poziva. Odnosu koji ne gleda na vlastito „ja“, nego se oslanja na Boga i njegovu pomoć, a ne na ljudsku mudrost i vlastite snage. Krist je došao objaviti puninu života koji se očituje u sinovskom odnosu prema Ocu. Svećenik je pozvan ljude vratiti Ocu po poslušnosti koja često traži prinos vlastitog života kao žrtvu za druge – poručio je voditelj.

U vježbama su sudjelovali don Petar Paradžik i don Robert Pudar (Splitsko-makarska nadbiskupija), don Tonči Prugo i don Domagoj Ivan Babić (Hvarska biskupija), don Petar Markić i don Ivan Galjuf (Dubrovačka biskupija), fra Matija Jurišić (Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri), fra Šimun Suton i fra Stipe Buljan (Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja).