Budi dio naše mreže
Izbornik

U Voćinu upaljeni lampioni uoči 19. godišnjice ubojstva 47 civila

Voćin (IKA)

Uoči 29. obljetnice pokolja u Voćinu, u subotu 12. prosinca, u spomen na 47 civila ubijenih 13. prosinca 1991., uz spomenik na Trgu 123. brigade u Voćinu predstavnici braniteljskih udruga upalili su lampioni kojima su ispisali „Voćin 47“, objavljeno je na portalu Požeški vodič.

Jedanaest godina tragedija u Voćinu obilježava se hodočašćem hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, u organizaciji Zajednica udruga Hvidri Republike Hrvatske i Hvidre Virovitičko-podravske županije, uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, a na njemu su se okupljale tisuće ljudi. Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnje 12. hodočašće održat će se u drukčijem obliku. Organizatori su pozvali braniteljske udruge da svatko u svojoj sredini upali lampione i tako se pridruži inicijativi „Zajedno za Voćin“.

Tom pozivu odazvale su se udruge s požeškog područja pa su lampione u ime Županijske udruge UHDDR-a, Udruge ratnih veterana 63. „A“ samostalne gardijske bojne i Udruge „Hrvatski domobran” zapalili Ivica Markanjević, Radoslav Antunović, Tomica Galović, Antun Mandić i Zlatko Ćunović.

Za počinjenje zločina u Voćinu još nitko nije osuđen, objavio je Požeški vodič.