Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zaboku proslavljen blagdan Kraljice svete krunice i Dan bolesnika

Zabok (IKA)

U povodu blagdana Kraljice sv. Krunice, dana bolesnika i medicinskog osoblja, u nedjelju 6. listopada misno slavlje u župnoj crkvi u Zaboku predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati preč. Matija Pavlaković uz gvardijana samostana u Krapini fra Franju Jurinca i domaćeg župnika Marijana Culjka.

Bolesnici su na misi primili i sakrament bolesničkog pomazanja.

„Okupili smo se na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek; čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. Naša nebeska majka Marija, koju častimo zazivom Kraljica svete Krunice, svijetli nam kao primjer cjelovita čovjeka; žene duboko uronjene u Boga iz kojega je crpila snagu za svoj život. Upravo po njoj Bog se smilovao svakome od nas“, rekao je preč. Pavlaković.

Potaknuo je vjernike da se cijelu godinu mole Mariji za medicinsko osoblje u svim bolnicama diljem domovine. „Svim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima te svom medicinskom osoblju želimo zahvaliti za njihovu dobrotu, ljubaznost, humanost i profesionalnost. Osmijeh i sigurnost koju kroz svoje životno opredjeljenje svakodnevno nesebično pružaju, potiču u nama nadu u bolje sutra, što zasigurno utječe i na brzinu oporavka kod različitih izazova s kojima se svi mi bilo zdravi bilo bolesni susrećemo“, rekao je preč. Pavlaković.

Potaknuo je na molitvu krunice za bolesnike, za budućnost Hrvatske, „da nam Marija pomogne u svim tim važnim trenucima“. Molimo za mir u našim obiteljima, Crkvi, mjestu, Domovini, molimo za mir u svijetu, pozvao je preč. Pavlaković. Na misi su pjevali združeni zborovi mlađi i stariji pod vodstvom orguljašica Višnje Borovčak i Danijele Janjanin.

Nakon mise upriličeno je prigodno druženje uz kolače i sokove, a svi nazočni mogli su izmjeriti krvi tlak i razinu šećera u krvi.