Budi dio naše mreže
Izbornik

U župi Ošlje blagoslovljen kip bl. Alojzija Stepinca

Ošlje (IKA)

U Župi sv. Roka u Ošljem na Nedjelju Dobrog Pastira 30. travnja blagoslovljen je kip bl. Alojzija Stepinca, dar obitelji Dadić u znak zahvalnosti za uslišanu molitvu.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Stipan Klarić, gvardijan franjevačkog samostana sv. Jeronima i župnik u Slanom. U propovijedi je podsjetio na životni put bl. kardinala Stepinca te govorio o njemu kao dobrom pastiru vjernika.

Na misi je koncelebrirao župnik fra Stipan Šarić kojeg je obitelj Dadić, a supruga obitelji je podrijetlom iz ove župe, kontaktirala sa zamolbom za ostvarenje postavljanja kipa u župnu crkvu. Inače, ovo je sedmi kip postavljen u ošljansku crkvu, a kako je župnik istaknuo broj sedam u biblijskom značenju je broj punine.

Prije mise i blagoslova brojni vjernici u svečanom ophodu s kipom iskazali su svoje vjerničko poštovanje prema blaženiku kojeg kip prikazuje. Kip bl. Alojzija Stepinca u crkvi je postavljen nasuprot kipa sveca svega svijeta, sv. Antuna Padovanskog, navodi se u izvješću Župe sv. Roka – Ošlje.