Budi dio naše mreže
Izbornik

U Župi sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu kršteno četvero djece

Slavonski Brod (IKA)

U nedjelju, 14. lipnja u Župi sv. Nikole Tavelića na Jelasu u Slavonskom Brodu ravnatelj Nadbiskupijskog Caritasa i vikarijata u Osijeku i profesor na đakovačkom KBF-u preč. Drago Tukara, kao delegat nadbiskupa Đure Hranića krstio je četvero djece: četvrto i peto dijete Robija i Nikoline Buruš, blizance Lovru i Marina, te malu Barbaru, kćer Tomislava i Ive Krpan i malu Miu kćer Maria i Katarine Čečavac.

Slavlje krštenja održano je tijekom misnog slavlja koje je preč. Tukara predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom Matom Matasovićem i vlč. Alojzijem Aićem.

Kako je te nedjelje u župi bila i prva pričest on je pričestio dvadesetero dječice.

 

U prigodnoj homiliji vjernicima je pojasnio kako se evanđeoski tekst „Žetva je velika, a radnika malo“ ne odnosi samo na duhovni poziv, nego je to poziv svim kršćanskim obiteljima koje su u svijetu. „Svijet u kojem živimo bogat je zakonima koji uvijek ne štite život. Kršćanske obitelji pozvane su boriti se protiv propisa koje ugrožavaju život. Vi roditelji, koji ste danas donijeli svoju djecu na krštenje i na prvu pričest, prvi ste radnici-poslenici u svijetu. Pozvani ste svojoj djeci prenositi živu vjeru, jer ona im je oporuka za konkretni život“, poručio je, uz ostalo, preč. Tukara.