Budi dio naše mreže
Izbornik

Uhićen osumnjičenik za provale i krađe iz crkvi u Igranama, Tučepima i Vepricu

Makarska (IKA)

Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je 10. siječnja 2021. da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad muškarcem prijavljenim za tri kaznena djela Teške krađe, dvije Teške krađe u pokušaju, jednu Krađu, od kojih se tri odnose na crkve, te kazneno djelo Izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

Policijski službenici PP-a Makarska su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim muškarcem dovršili 9. siječnja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak:

– u srpnju 2021. godine u mjestu Igrane izvršio provalu u mjesnu crkvu iz koje je otuđio manji iznos novca;
– u srpnju 2021. u Tučepima pokušao provaliti na sporedna vrata crkve;
– s 31. prosinca 2021. na 1. siječnja 2022. u Tučepima iz crkve ukrao pozlaćene vjerske predmete i prijenosno računalo – tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena su dva pozlaćena predmeta za vjerske obrede te laptop, koji će biti vraćeni vlasniku;
– s 30. na 31. prosinca 2021. u Makarskoj provalio u prostorije gradskog groblja, oštetio vrata, a ništa nije otuđio;
– od listopada 2021. do 3. siječnja 2022. u više navrata iz škrabica u svetištu u Vepricu izvlačio i otuđio papirnati novac, te na taj način otuđio oko 1500 kuna.

U okviru kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i vozila, te su pronađene samoljepljiva traka i bakrena žica, kao i ručno izrađeni priručni alat za provaljivanje koji je namijenjen za počinjenje kaznenog djela. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv muškarca će biti podnesene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.