Budi dio naše mreže
Izbornik

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović pozitivan na koronavirus

Gospić (IKA)

Biskupski ordinarijat u Gospiću u nedjelju navečer 6. prosinca priopćenjem je obavijestio javnost da gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović (82) ima pozitivan test na koronavirus.

Nakon što je biskup Bogović osjetio znakove povišene tjelesne temperature u četvrtak 3. prosinca, obavio je testiranje na koronavirus nakon čega je dobio pozitivan nalaz.

U nedjelju 6. prosinca biskup Bogović sanitetskim je prijevozom Doma zdravlja Gospić odvezen u Opću bolnicu Gospić na dodatne preglede te je zbog rizičnosti koja je povezana sa starosnom dobi hospitaliziran na odjelu Opće bolnice Gospić. Prema riječima medicinskog osoblja, biskup Bogović je stabilnog stanja.

Biskupski ordinarijat u Gospiću zahvaljuje medicinskom osoblju na zauzetosti i skrbi za sve bolesnike, među kojima se nalazi i biskup u miru dr. Mile Bogović.

“Pozivamo sve vjernike i građane na odgovornost i poštovanje epidemioloških mjera u suzbijanju širenja koronavirusa. Također, pozivamo sve vjernike na molitvu za biskupa Milu Bogovića kao i za sve oboljele od koronavirusa kako bi im Gospodin bio blizu u njihovoj bolesti i nemoći”.

“Budući da biskup Bogović ne živi u Biskupskoj kući u Gospiću već u susjednoj kući, također  obavještavamo sve vjernike da gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, svećenici i časne sestre u Biskupskoj kući nisu bili u kontaktu s biskupom Bogovićem te da nisu zaraženi niti im je određena samoizolacija. Biskupski ordinarijat u Gospiću nastavlja dalje sa svojim radom poštujući epidemiološke mjere koje su propisale mjerodavne vlast”, stoji u priopćenju Biskupskogi ordinarijata u Gospiću.