Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan četvrti Hod za život u Splitu

Split (IKA)

U organizaciji Udruge „Dalmacija za život“ u subotu 21. svibnja održan je u Splitu četvrti Hod za život pod geslom „Život je zakon“.

Manifestacija je počela okupljanjem na Rivi.

Tomislav Slavić iz organizacije „Hoda za život“ naglasio je da svi sudionici žele poručiti da je svaki život važan od začeća do prirodne smrti i mladih, i starih, ali i onih nemoćnih. Hodamo za sve koji ne mogu hodati ili nisu dobili priliku hodati. Član inicijative „Hoda za život“ i Udruge „Dalmacija za život“ Miro Vuković je istaknuo da daju potporu liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života, a Iva Pavić podsjetila kako je život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava. “Mi smo danas tu za one koji ne mogu govoriti, da budemo njihov glas. Život je lijep i dragocjen”, poručila je Pavić.

Kolona od više od tisuću ljudi, djece, mladih, obitelji, očeva i majki, redovnica, redovnika i svećenika kretala se s pjesmom na usnama preko Zapadne obale do Zvončaca. Nosili su se transparenti na kojima je, među ostalim, pisalo: “Spasite nerođene”, “Odaberi život”, “Pravi muškarac štiti život”, “DA za život”, “Biraj ljubav, biraj život”, “Hej ti, budi moj glas”, “Štiti život u sebi”, te “Svatko ima pravo na rođendan”. Zbog prolaska povorke neke su ceste u užem dijelu grada bile zatvorene za promet, a izmijenjene su i gradske autobusne linije.

Na Zvončacu je organiziran interaktivni i zabavni sadržaj koji je omogućio okupljenim pojedincima i obiteljima da se opuste i uživaju u zajedničkom druženju.

Tomislav Slavić iz organizacije Hoda za život je poručio kako svi sudionici žele poručiti da je svaki život važan od začeća do prirodne smrti i mladih, i starih, ali i onih nemoćnih, prenosi Hina. “Hodamo za sve koji ne mogu hodati ili nisu dobili priliku hodati. Danas je lijep i sunčan dan i očekujemo ljudi kao na derbiju. Ljudima želimo poslati poruku da život započinje začećem”, kazao je Slavić.

Član inicijative Hoda za život Miro Vuković posvjedočio je kako su prije 25 godina njegovoj majci dok je bila s njim trudna liječnici davali sumorne prognoze da će dijete brzo umrijeti, da neće biti sposobno ni za kakav smislen život. Istaknuo je da daju potporu liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života.

Iva Pavić podsjetila kako je život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava. “Mi smo danas tu za one koji ne mogu govoriti, da budemo njihov glas. Život je lijep i dragocjen”, poručila je Pavić.

Nakon prigodnih poruka, završio je Hod za život u Splitu. Okupljeni, među kojima je dosta djece, nastavili su se družiti uz pjesmu. Hod za život – miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji, održan je danas i u Imotskom.

Hod za život – miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji – održava se danas i u Imotskom.

Ključne riječi:
četvrti Hod za život Split