Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsni dar Talijanske BK zatvorenicima - 8.000 primjeraka Biblije

Rim (IKA)

Talijanska biskupska konferencija (CEI) odlučila je darovati 8.000 primjeraka Svetoga pisma 100 talijanskih kaznionica u kojima se zatvorenicima nudi duhovne, obrazovne i katehetske sadržaje.

Mons. Giuseppe Baturi, nadbiskup Cagliarija i generalni tajnik CEI-a, nazvao je tu inicijativu talijanskih biskupa “znakom bratstva i nade”. Simbolična predaja primjeraka Biblije upriličena je 28. ožujka u zatvoru Paliano (Frosinone), u sklopu Službe Riječi. U inicijativi surađuje Generalni inspektorat zatvorskih kapelana i udruga “Prison Fellowship Italia”, osnovana 2009. u okviru Obnove u Duhu za cjelovito promicanje zatvorenika i evangelizaciju unutar kaznioničkih ustanova.

Primjerci Svetoga pisma će do zatvorenika doći preko kapelana i volontera te udruge. “Ulaziti u te ljudske periferije – rekao je mons. Baturi – za nas je čin vjere: Isus se poistovjećuje, nastavlja se poistovjećivati ​​s tim ljudima koji traže da ih se posjeti. Za nas posjet znači učiniti sebe prisutnim donoseći najveće blago koje imamo, Božju riječ, kao znak novog bratstva, sigurnosti da možemo krenuti ispočetka u svom osobnom i društvenom životu”.

Nije slučajnost što se ova gesta događa uoči Uskrsa: želja nam je, objašnjava glavni tajnik CEI-a, da se “život ponovno rodi tamo gdje se često čini da vladaju nevoljnost ili očaj. Uskrs poručuje da je moguće nadati se životu i na onim mjestima koja govore o smrti ili mrtvljenju. Vjerujemo u Krista koji nas oslobađa svih okova u svim okruženjima; svaki čovjek ima pravo primiti tu objavu”.

Ključne riječi:
Biblija CEI dar zatvorenici