Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsni susret biskupa Košića i korisnika Caritasove pučke kuhinje

Petrinja (IKA)

Tradicionalni uskrsni susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasove pučke kuhinje održan je u utorak 4. travnja u kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji.

Naime u sklopu svoje redovite brige za najugroženije članove našeg društva Caritasovi djelatnici svakodnevno, uz 160 toplih obroka za potrebite u Sisku, sada pripremaju te dostavljaju i 50 obroka za korisnike na području Petrinje te 50 za one na području Gline. Riječ je o zajedničkom projektu s Hrvatskim Caritasom pod nazivom „Podrška povećanju kapaciteta Caritasove pučke kuhinje“, a koji je usmjeren na dostavu obroka te pružanje usluga mobilnosti kao pomoći i podrške u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta i uvjeta za oporavak, starijim i nemoćnim osobama na potresom pogođenom području.

Upravo najpotrebitiji su korisnici koji se još uvijek nalaze u kontejnerskim naseljima. Tako su na ovom susretu oni biskupa i ravnateljicu Caritasa Kristinu Radić upoznali s brojnim problemima s kojima se susreću kod obnove, odnosno povrata u svoje domove. Biskup je izrazio nadu da će njihovo pitanje ipak biti uskoro riješeno, a Caritas će kao i do sada pomagati u svojim mogućnostima. Na kraju svima je poželio blagoslovljen i sretan Uskrs.

Biskup je s djelatnicima Caritasa posjetio i bračni par Katarinu i Anđelka Šolaju iz Mošćenice, a kojima također Caritas svakodnevno pomaže dostavom obroka. Obitelj Šolaja posvjedočila je biskupu koliko im znači ovaj projekt i to što svakodnevno imaju topli obrok.

Caritas je ovih dana završio i s tradicionalnom podjelom uskrsnih paketa svojim korisnicima. Ove godine za stalne korisnike pripremljeno je 550 paketa hrane i higijenskih potrepština koji uključuju sve što je potrebno kako bi im se olakšali i uljepšali uskrsni dani. Ovom akcijom obuhvaćeno je više od 1550 osoba s područja cijele biskupije.