Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Šesta emisija "Tavelićev timbar vire" iz Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića

Šibenik (IKA)

Pogledajte šestu emisiju (od ukupno devet) "Tavelićev timbar vire" u programu TauTV koja se petkom od 14 do 15 sati prikazuje na Facebook stranici Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, YouTube kanalu Svetišta Šibenik te na stranicama Hrvatske katoličke mreže odnosno Informativne katoličke agencije (IKA), a u povodu velike devetnice uoči svetkovine sv. Nikole Tavelića.

Foto: YouTube/screenshot (sve fotografije)


U jubilejskoj godini sv. Nikole Tavelića (50. obljetnica kanonizacije) Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku.
Tijekom velike devetnice pred svečev blagdan prikazuje se emisija iz Svetišta Šibenik u kojoj se virtualno putuje po svijetu, prate svjedočanstva života i vjere prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca u mreži iskustava i svjedočanstava današnjih vjernika, svečevih sunarodnjaka, razasutih po cijelomu svijetu. Upoznaje gledatelje gdje se sve i kako časti sv. Nikola. Dijeli iskustva. Moli svečev zagovor. Pjeva i slavi Boga.
U šestoj emisiji u petak 23. listopada, od 14 do 15 sati, pogledajte prilog s hodočašća „Nikolinom Bosnom“ te zatim i razgovor s direktoricom Laudato televizije Ksenijom Abramović, inicijatoricom izrade medalje sv. Nikole Tavelića; nakon toga se prikazuje videospot Apostola mira; predstavlja se Župa sv. Nikole Tavelića u zagrebačkoj Kustošiji; putuje se u Melbourne gdje se u Centru „Sv. Nikola Tavelić“ okuplja zajednica vjernika Hrvata, poslušajte pjesmu obitelji Buljan te razgovor sa Suzy Fantov, a u emisiju se javlja i župnik vlč. Ivica Zlatunić.
Prijenos se mogao pratiti preko društvenih mreža: na Facebook stranicama Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, Sveti Frane Šibenik i Hrvatski katolički radio; na Youtube kanalu Svetište Šibenik i na stranici Informativne katoličke agencije (IKA).
Emisiju medijski prati i Hrvatska katolička mreža (HKM) na svom portalu.