Budi dio naše mreže
Izbornik

Večer dobročinitelja udruge „Hrvatska za život“ i molitvene kampanje „40 dana za život“

Slavonski Brod (IKA)

Pod geslom „Uvijek potičite na ljubav i dobra djela“ (Heb 10, 24-25) održana je u petak 2. prosinca u dvorani Carpe Diem u Slavonskom Brodu večer dobročinitelja udruge „Hrvatska za život“ i molitvene kampanje „40 dana za život“.

Sudionike susreta, među kojima su uz dobročinitelje bili i molitelji inicijative „40 dana za život“ blagoslovio je na početku slavonskobrodski dekan preč. Tomislav Ćorluka. U cjelovečernjem programu, koji je vodila vjeroučiteljica Mihaela Maričević, prigodnim riječima obratio se na početku dr. Martin Martinović, koordinator brodske inicijative i voditelj brodskog Centra za život. Potom je o ciljevima udruge „Hrvatska za život“ i plodovima molitvene kampanje „40 dana za život“ govorila Petra Milković, predsjednica udruge i nacionalna koordinatorica kampanje, koja je iz Zagreba došla sa suprugom i djecom. Ona je uz ostalo naglasila kako je cilj udruge Hrvatska za život izgradnja kulture života u Hrvatskoj, te da se sva financijska pomoć koristi za tu nakanu kroz razne programe. Osobno je posvjedočila kako je započeo njezin put ulaska u molitvenu kampanju.

Nekoliko od brojnih svjedočenja plodova te kampanje predstavila je potom Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice koji djeluje u sklopu udruge Hrvatska za život. Naglasila je kako tim, kojemu su dali naziv „Nisi sama“, uz to što za cilj ima brigu da spasi nerođene, brine i za duše majki te djece, pomažu im i materijalno i duhovno da se osamostale i brinu za svoju djecu. Dodala je kako ih trenutačno u Hrvatskoj ima 40-ak te kako je u dosadašnjim kampanjama spašeno od pobačaja 120-ro djece u Hrvatskoj za koje znaju, te vjeruju da ih ima još puno više.

Dirljiva su bila svjedočenja bračnog para Peje i Dragice Kovačević, koji uz svojih troje rođenih djece odgajaju i dvoje posvojene i jedno udomljeno dijete te bračnog para Marija i Martine Jurilj koji su rodili desetero djece, od kojih je devetero živih.

Program su pjesmom uveličali; zbor Doma molitve i mjuška pjevačka skupina „Veseli šokci“. Organizatori su svakom sudioniku darovali znakovite darove među kojima se našla ukrasna bočica za djecu s prigodnom duhovnom porukom iz Svetoga pisma a koja govori o vrijednosti života kao Božjeg dara.