Budi dio naše mreže
Izbornik

Vicepostulatura pripremila misli bl. Miroslava Bulešića za svaki dan u korizmi

Poreč (IKA)

Vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića preč. mr. sc. Ilija Jakovljević pripremio je po jednu duhovnu misao iz blaženikovih zapisa za svaki dan u korizmi, objavila je 13. veljače 2024. Porečka i Pulska biskupija.

Vicepostulator je prigodnu brošuru priredio sukladno preporuci pape Franje koji u ovogodišnjoj poruci za korizmu poziva „sve kršćanske zajednice da učine ovo: da svojim vjernicima ponude trenutke u kojima će razmišljati o svom načinu života, da izdvoje vremena za propitkivanje o svojoj prisutnosti na vlastitom teritoriju i svojemu doprinosu njegovu boljitku“.

„Smatrao sam prigodnim da ovogodišnji naš korizmeni hod bude uz misli bl. Miroslava da upoznamo ‚samog sebe, popravimo mane, prikažemo se Bogu‘“, poručio je preč. Jakovljević.

Blaženikovim promišljanjima želi tijekom korizme približiti njegov lik riječima koje je izgovorio u propovijedima ili zapisao u Duhovnom dnevniku.

„Ove kratke misli neka nam budu ‚duhovne kapi‘ u korizmenom hodu prema Uskrsu. Svakog dana pročitajmo uz Riječ Božju i ovu kratku duhovnu misao našeg blaženika i zastanimo trenutak u tišini“, poručio je vicepostulator.

Na mrežnoj stranici Porečke i Pulske biskupije, u modulu „Blaženi Miroslav Bulešić“, svakoga dana u korizmi bit će objavljena prigodna misao. Uoči svake korizmene nedjelje, pak, bit će ponuđena objedinjena tjedna razmišljanja prilagođena za obostrani ispis na standardnom listu papira.

Cijelu brošuru „Duhovne misli bl. Miroslava Bulešića u korizmi“ može se preuzeti na biskupijskoj stranici.