Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO U Sisku održan koncert „Ave Maria“ s marijanskim skladbama hrvatskih glazbenika

Sisak (IKA)

Koncert „Ave Maria“ na kojem su izvedena djela hrvatskih skladatelja posvećena Blaženoj Djevici Mariji, održan je u subotu 21. studenoga u bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Koncert je uz spomendane Gospe od Zdravlja i sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, organizirala Udruga Siscia Vox Mundi, u suradnji sa Sisačkom biskupijom, Župom sv. Kvirina, katedralnom Župom Uzvišenja Svetoga Križa i Glazbenom školom Frana Lhotke u Sisku.

Nastupili su sisački glazbenici: sopran Margareta Klobučar, sopran Iva Mihelić, mezzosopran Tihana Herceg Ivšić, Katedralni zbor, Koralisti Sisačke biskupije, Tamburaški kvartet GŠ Frana Lhotke i Robert Jakica na orguljama, a pod ravnanjem prof. Jelene Blašković. Koncertu je nazočio i sisački biskup Vlado Košić.

Program koncerta osmišljen je kao posveta hrvatskim, posebice sisačkim skladateljima koji su s posebnim štovanjem i inspiracijom glazbeno oplemenili štovanje lika Blažene Djevice Marije, a kako su to istaknuli organizatori, poklon je svim slušateljima kao hrana za duh i um.

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja prijenos se mogao pratiti na Facebook stranicama udruge Siscia Vox Mundi i Sisačke biskupije.