Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Papa ohrabrio stanovnike otoka La Palma nakon erupcije vulkana

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo uputio je videoporuku stanovnicima španjolskoga otoka La Palma, koji od rujna pate zbog posljedica erupcije vulkana, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa u subotu 22. siječnja.

Videoporuku je snimio biskup otoka Tenerife tijekom Papine audijencije s trećom skupinom španjolskih biskupa u pohodu ad limina.

“Pratio sam vas u trenutku erupcije i pratim vas u obnovi”, te je riječi ohrabrenja papa Franjo uputio stanovništvu kanarskog otoka La Palma, koji već šest mjeseci trpi zbog posljedica erupcije vulkana koja je trajala od 19. rujna do 13. prosinca. Papa je jučer snimio kratku videoporuku, uz pomoć pametnoga telefona biskupa otoka Tenerife (jednoga od Kanarskih otoka) koji je bio u trećoj skupini španjolskih biskupa koje je Sveti Otac primio u audijenciju u prigodi njihova pohoda ad limina.

Upravo su španjolski biskupi dali vijest o Papinoj poruci. U videosnimci se papa Franjo obraća stanovništvu koje se suočava s budućnošću punom neizvjesnosti, budući da je nakon razorne katastrofe moralo biti evakuirano na tisuće ljudi koji su izgubili svoj dom, te čak i posao.

“Teško je, ali nemojte se predati. Obnoviti uvijek znači napraviti korak naprijed. To znači reći da poraz nema posljednju riječ; znači da se nikada ne umorite gledati prema horizontu”, riječi su blizine i naklonosti pape Franje, poput onih koje je nedavno upravio stanovništvu otokā Kraljevine Tonga, koje je također pogodila razorna erupcija podmorskoga vulkana i tsunami potaknut erupcijom.

“Teško je, ali ne odustajte”, rekao je Papa u videoporuci te dodao: “Blizu sam vam i molim se za vas”, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa u subotu 22. siječnja.