Budi dio naše mreže
Izbornik

Virtualni sastanak voditelja vijeća vjeroučitelja

Zagreb (IKA)

Virtualni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja s područja Zagrebačke nadbiskupije održan je u četvrtak, 7. svibnja u virtualnoj sobi u programu jitsi.org.

Na sastanku su sudjelovali svi voditelji vijeća, njih 16, na poziv i uz moderiranje predstojnice Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi prof. dr. Blaženke s. Valentine Mandarić, te uz nazočnost više savjetnice za vjeronauk mr. sc. Gordane Bardužija, savjetnice Ivanke Petrović i tajnice Ureda za vjeronauk Sanje Plevko.

Sastanak je sazvan radi razmjene iskustava s obzirom na posljednja dva mjeseca u izmijenjenim uvjetima obrazovanja. Svaki je sudionik virtualnog sastanka dao osvrt na rad svojega vijeća te podijeliio iskustava s terena. Vjeroučitelji su se brzo snašli u novim uvjetima te najviše ističu lijepu suradnju s roditeljima. Među određenim teškoćama istaknute su posljedice potresa koje su pogodile neke zagrebačke škole, kao i domove nekih učenika. Poteškoća koju vjeroučitelji ističu je i raznovrsna digitalna komunikacijska opterećenost (mnogi programi i digitalni alati kojima se služe), kao i zasićenost 24-satnim virtualnim poučavanjem. Motivacija učenika za rad sada je transparentnija te se ističe da je do izražaja došla kultura međusobnog komuniciranja.

Viša savjetnica Gordana Barudžija iznijela je ukratko situaciju i plan rada kako ga za sada vidi Ministarstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje, dok se predstojnica Ureda za vjeronauk osvrnula na izmijenjene uvjete rada Ureda zbog posljedica potresa. Predstojnica je voditeljima vijeća i preko njih svim vjeroučiteljima iskazala podršku u radu i zahvalila za svekoliku suradnju i angažman. Sve će se aktivnosti dalje planirati s obzirom na upute koje se redovito prate, izvijestio je Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi.