Budi dio naše mreže
Izbornik

Više od tisuće mladih okupilo se na tradicionalnom hodočašću u Mariju Bistricu

Marija Bistrica (IKA/TU)

Mladi vjernici Zagrebačke nadbiskupije su u subotu 18. rujna započeli hodočašće u Mariju Bistricu okupljanjem i dolaskom u Zlatar Bistricu, odakle su se pješice uputili prema Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Na hodočašću sudjeluje više od tisuće mladih iz brojnih župa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji župnika i župnih vikara. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih Ljubav usprkos svemu (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, a mladi tijekom hodočašća promišljaju o liku sv. Josipa, budući da je u tijeku Godina sv. Josipa, te o zajedništvu Svete obitelji kao kršćanskom primjeru izgradnje obiteljskoga doma.

Po dolasku u Svetište Majke Božje Bistričke mladi će sudjelovati na slavlju euharistije u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom, koje je predslavi povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

Nakon euharistije, mladi će u 14:30 u crkvi na otvorenom sudjelovati u uvodnom programu koji će animirati Nadbiskupijski zbor mladih, a potom će katehezu održati ravnatelj nakladničke kuće Salesiana don Mihovil Kurkut, SDB.

U 17 sati pokorničko bogoslužje predvodit će studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu vlč. Marko Čolić. Nakon pokorničkog bogoslužja bit će mogućnost za sakrament pomirenja, a u 17:30 započet će euharistijsko klanjanje koje će predvoditi župni vikar u Župi sv. Pavla apostola u Retkovcu vlč. Branimir Jagodić.

Na kraju dana mladi će zajedno s hodočasnicima pristiglima iz Zagreba sudjelovati na Službi svjetla u 20 sati, koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.