Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici iz Pule hodočastili u Nacionalno svetište sv. Josipa

Karlovac (IKA)

Vjernici pulske Župe svetog Pavla hodočastili su u srijedu 7. prosinca u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje je misno slavlje predvodio pulski dekan i župnik preč. Milan Mužina.

Koncelebrirali su vlč. Ivan Troha, umirovljeni svećenik, fr. Mario Roko Marinov OP, dominikanac iz Starog Grada na Hvaru, te mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta. Pjevao je župni zbor svetog Pavla iz Pule uz vodstvo i orguljašku pratnju Andreja Angelinija.

U propovijedi preč. Mužina rekao je kako su u Josipovo svetište došli s obala plavoga mora da donese svoj poj, svoju pjesmu, njih same, kako bi se ujedinili i slavili toga velikog čovjeka koji je odgojio Spasitelja i Otkupitelja. „Sada smo, dragi prijatelji, mi na potezu, da poput Josipa možemo nositi svoj jaram, križ, breme. Kao što je bilo Josipu, tako je i danas mladićima i djevojkama u odnosu jednih prema drugima, tako je današnjim roditeljima i svim članovima obitelji, radnicima, izbjeglicama, graditeljima obiteljskog doma. Josip nam želi pomoći u svakoj situaciju da se protiv svake nade nadamo da ćemo s povjerenjem u Boga moći ići dalje. Sveti Josip nas sve ohrabruje u našem svakodnevnom životu“, zaključio je preč. Mužina.

Pri kraju misnog slavlja hodočasnici iz Pule uručili su čuvaru Josipova svetišta prigodne darove u znak zahvalnosti, ali i kao preporuku da se pri svetom Josipu osnaže molitve za novoga porečkog i pulskog biskupa.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je otvorenje izložbe „U početku bijaše Riječ“ dominikanca Marija Roka Marinova u Galeriji „Martin Borković“.