Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Šibenske biskupije obišli Galileju

Jeruzalem (IKA)

Treći dan hodočašća vjernika Šibenske biskupije u Izrael 14. ožujka bio je u znaku obilaska Galileje i Galilejskog jezera.

Prva postaja bila je Tabgha i Crkva Umnažanja. Tabgha je mjesto gdje je Isus umnožio pet kruhova i dvije ribice i nahranio oko pet tisuća muškaraca. U Tabghi hodočasnici su posjetili crkvu Petrova prvenstva. To je mjesto na kojem je Isus upitao Šimuna Petra: “Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?” Hodočasnici su u crkvi molili pred stijenom na kojoj je prema predaji Isus blagovao s učenicima.

Središnji dio hodočašća bilo je misno slavlje u crkvi Petrova lađa koja je izgrađena nad Petrovom kućom. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Homiliju je izrekao župnik u Skradinu don Gabrijel Jagarinec. Naglasak je stavio na Isusov „Govor na gori“ i blaženstvima koje je Isus izrekao. Vjernike je pozvao da krenu putem blaženstva koja vode izgradnji mira, tolerancije, suživota i pravde. Nakon misnog slavlja više od 420 hodočasnika posljednjeg dana boravka u Galileji uputilo se na Brdo Blaženstava, mjesto gdje je Isus izgovorio blaženstva. 

Dan proveden u Galileji hodočasnici su zaključili vožnjom po Galilejskom jezeru. U večernjim satima sudjelovali su na euharistijskom klanjanju u bazilici Naviještenja u Nazaretu.