Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Župe Križ pomažu izgradnju kuće šesteročlanoj obitelji iz Gline

Križ (IKA)

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 28. ožujka u organizaciji Caritasa župe Križ prodano je oko 300 kutija kolača, koje su ispekle i donirale brojne župljanke. Humanitarnoj akciji Caritasa pridružila se i udruga „Ženske ruke“ iz Križa tako što je svoje maštovite prigodne uskrsne ukrase izrađene od tkanine izložila ispred župne crkve te sav prihod ostvaren toga dana, predala Caritasu.

Dio priloga od prodaje kolača, ukrasa udruge i maslinovih grančica, darovano je mladoj obitelji s četvero djece iz Gline, za izgradnju čije kuće, uništene u potresu, u suradnji s Općinom Križ i još tri slavonske općine, ova župa prikuplja donacije. Za tu je namjenu Župa Križ do sada prikupila oko 120.000,00 kuna.

Skromna šesteročlana obitelj posjetila je župu Uzvišenja svetog Križa u Križu, te su na obje nedjeljne mise uputili riječi zahvale za sve dobro učinjeno za njih. Iskaz njihove vjere i pouzdanja u Boga, istaknuli su kao štit od proživljenog straha u potresu.

Župnik Božo Pinjuh zahvalio je svima koji, unatoč teškoćama i krizi, pomažu na dobrobit ljudima u potrebi i time pokazuju da ne hine imati križ kao lijepi ukras, već pokazuju da žive noseći teret križa.

Ni u ovoj, kao i gotovo svakoj velikoj aktivnosti župnog Caritasa do sada, nije izostala pomoć lokalne vlasti Općine Križ i njezinog načelnika Marka Magdića.