Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Župe sv. Nikole Tavelića iz Županje hodočastili u Rim

Rim (IKA)

Vjernici Župe sv. Nikole Tavelića iz Županje, predvođeni domaćim župnikom i dekanom Josipom Filipovićem, hodočastili su u Rim od ponedjeljka, 3. lipnja do četvrtka 6. lipnja.

Svoje hodočašće započeli su obilaskom bazilike svetog Križa jeruzalemskog i kapele s relikvijama, Papinskog svetišta Svete stube, Lateranske bazilike i krstionice u čijem se sklopu u kapeli sv. Venancija čuvaju kosti istarskih i solinskih mučenika. Također su posjetili i najstarije marijansko svetište na zapadu – papinsku baziliku Svete Marije Velike te baziliku sv. Pavla izvan zidina.

Drugoga dana hodočašća posjetili su rimski Koloseum, Forum, baziliku Santa Maria in Aracoeli, Oltar domovine na Venecijanskom trgu, Fontanu di Trevi, Panteon i Trg Navona.

Posljednji dan bio je rezerviran za posjet Vatikanu u kojem su obišli Trg i baziliku sv. Petra te njezinu kriptu i kupolu. U toj bazilici hodočasnici su se na poseban način zadržali u pobožnosti pred grobom sv. Ivana Pavla II. U poslijepodnevnim satima obišli su Anđeosku tvrđavu, Augustov mauzolej te hrvatsku crkvu sv. Jeronima u kojoj su slavili misu. U hrvatskoj crkvi dočekao ih je Marko Škraba, vicerektor crkve i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu.

Za vrijeme hodočašća u Rimu s vjernicima su kao vodiči bili Robert Erk i Bruno Diklić, svećenici Đakovačko-osječke nadbiskupije na poslijediplomskom studiju u Rimu.

Ključne riječi:
hodočašće Rim