Budi dio naše mreže
Izbornik

Vladika Stipić služio liturgiju u Zadru

Zadar (IKA)

Križevački vladika Milan Stipić je na 10. nedjelju po Duhovima, 1. kolovoza pohodio Zadar i služio liturgiju u crkvi Svetoga Duha Grkokatoličkog pastoralnog centra.

S vladikom Stipićem služili su fra Ivan Ćupić, o. Jan Jakubov i đakon Livio Marijan. U homiliji je vladika Stipić pozvao vjernike da se u životu nastoje ravnati prema poznatim riječima svetih otaca koji su govorili da kršćanin može postati svet ako uvijek druge stavlja ispred sebe i druge uvijek smatra boljima od sebe, gajeći poniznost, ljubav i dobrostivost prema svima. „Kao što smo čuli u Evanđelju ove Desete nedjelje po Duhovima: imajmo vjeru u Krista u svim životnim okolnostima, dobrima ili lošima. Vjera, makar mala kao zrno gorušice, ako je iskrena i postojana, kadra je učiniti velika i sveta djela koja nadilaze ljudske mogućnosti jer je Bog onaj koji ju oplođuje svojim blagoslovom“, istakao je biskup Stipić.

Izrazio zahvalnost i radost zbog ljubavi i požrtvovnosti s kojom se zajednica vjernika redovito okuplja na bogoslužju u Grkokatoličkom pastoralnom centru, gdje u lijepom i skladnom bogoslužju raste u Kristu. Grkokatoličko bogoslužje redovito se za sada služi svake prve nedjelje u mjesecu u 18 sati, u crkvici Svetoga Duha, koju je zajednica dobila na korištenje dobrotom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića u ožujku ove godine.