Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojska Bezgrešne hodočastila „Od svetišta do svetišta“

Šibenik/Vrpolje (IKA)

Vojska Bezgrešne grada Šibenika hodočastila je u subotu 8. kolovoza „Od svetišta do svetišta“ – od Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku do Biskupijskog svetišta Gospe Vrpoljačke.

Hodočašće „Od svetišta do svetišta“ održava se svake godine na subotu prije svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije. Vojska Bezgrešne na taj način povezuje dva drevna svetišta u Šibenskoj biskupiji.

Ove godine hodočastilo je četrdesetak članova Vojske Bezgrešne koji se okupljaju pri crkvi sv. Frane i sv. Petra u Šibeniku. Skoro četverosatni hod hodočasnici, odjeveni u svijetlo plave majice s likom Bezgrešne, ispunili su molitvom i pjesmom.

Odmah po dolasku u Vrpolje, u crkvi su pozdravili Gospu, a potom su u vanjskom svetištu slavili misu, koju je predslavio fra Ivan Bradarić, duhovni asistent pri crkvi sv. Frane. Propovijedao je fra Ivan Penava, duhovni asistent u Župi sv. Petra.

Nakon mise, fra Ivan Bradarić održao je kratku katehezu i molitvu kod Gospe koja raskida okove, koja se štuje u tom marijanskom svetištu.

Hodočašće je ujedno bilo jednodnevna duhovna obnova i priprema za skorašnji spomendan sv. Maksimilijana Marije Kolbea, osnivača Vojske Bezgrešne (14. kolovoza) i svetkovinu Velike Gospe.

HODOČAŠĆE MAJCIVojska Bezgrešne Šibenika hodočastila je i ove godine u drevno marijansko svetište šibenske biskupje u…

Geplaatst door Sveti Frane Šibenik op Zaterdag 8 augustus 2020