Budi dio naše mreže
Izbornik

Volonteri „Marijinih obroka“ posjetili župu Brodski Varoš

Brodski Varoš (IKA/TU)

Volonteri „Marijinih obroka“ predvođeni koordinatoricom Đurđicom Lucić posjetili su u nedjelju, 5. svibnja 2024., Župu Krista Kralja u Brodskom Varošu.

Prilikom posjeta volontera „Marijinih obroka“ Župi Krista Kralja prikupljene su donacije kojima će biti osiguran obrok za 58 djece tijekom godinu dana. Istaknuli su kako „Gospa želi nahraniti svu gladnu djecu, a u toj misiji svatko od nas pozvan je sudjelovati svojim nesebičnim pomaganjem!“ Tim geslom i konkretnim darovima vjernička zajednica župe Brodski Varoš je na poseban način obilježila početak svibnja, mjeseca nebeske Majke Marije.

Misu je predslavio župnik Župe sv. Katarine u Nijemcima vlč. Patrik Križanac. S vjernicima je podijelio iskustva o siromaštvu naroda, kojemu je bio svjedok prilikom boravka u Svetoj Zemlji. „Kada pogledamo malo dalje od sebe često nismo svjesni koliko je siromašnih i gladnih ljudi, gladne djece u svijetu i oko nas. Možemo reći da smo počesto nezahvalni za ono što imamo. Često se znamo pitati gdje je Bog u trenucima kada mnogi pate, kada mnoga djeca svakodnevno umire od gladi… Bog djeluje u nama i preko nas, a nas potiče da pomažemo. Često drugi pate zbog naših propusta, a mi onda krivimo Boga“, kazao je vlč. Križanac.