Budi dio naše mreže
Izbornik

Volonterska večer „Budi promjena – pomozi drugome!“

Slavonski Brod (IKA)

Prva volonterska večer članova Volonterskog kluba Studentskog katoličkog centra u Slavonskom Brodu pod geslom „Budi promjena – pomozi drugome!“ održana je u četvrtak 28. veljače. U prostorijama SKAC-a okupilo se četrdesetak volontera.

Kroz prezentaciju o dosadašnjim aktivnostima kluba, koji je osnovan 16. studenoga prošle godine upoznala ih je voditeljica kluba i tajnica SKAC-a Dora Dežmić. Potaknuti iskustvom volontiranja na volonterskom maratonu „72 sata bez kompromisa“ održanog u listopadu prošle godine, osnivanjem kluba želja im je bila povezati se s raznim udrugama i zajednicama, ustanovama i volonterskim klubovima u gradu, te na taj način i volonterima pružiti iskustvo raznog volontiranja.

Volonterstvo je u brojnim europskim zemljama razvijeno već godinama. Primjer mladim Brođanima su i njihovi vršnjaci koji su na prvu večer volonterstva došli iz Turske, Španjolske, Italije.
„Volonterski klub SKAC-a, premda pod okriljem Katoličke Crkve, mjesto je gdje su za činiti dobra djela pozvani i dobrodošli svi, bez obzira na dob i na vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost“, istaknuo je duhovnik i predsjednik SKAC-a Slavonski Brod Robert Farkaš.
Podršku i suradnju novoosnovanom Volonterskome klubu SKAC-a izrazili su i predstavnici drugih volonterskih udruga koji djeluju u školama ili drugim institucijama, ali i članovi udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

Ključne riječi:
SKAC Slavonski Brod volonteri