Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrhbosanski nadbiskupi primili generalnog ministra Franjevačkog reda

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić primili su generalnog ministra Reda manje braće fra Massima Fussarellija u četvrtak, 30. prosinca u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Fra Massimo je bio u pratnji generalnog definitora za Južnoslavensku konferenciju fra Konrada Grzegorza, provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke.

U razgovoru su kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić upoznali generala s trenutačnim stanjem u BiH te u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kao i provinciji Bosni Srebrenoj. Nadalje su spomenuli djelovanje franjevaca u Nadbiskupiji, kako kroz župe tako i razne druge pastoralne aspekte kao što su studentski domovi, FRAMA, Kruh Sv. Ante i ostalo. Posebno su istaknuli važnost franjevačke prisutnosti u BiH.

Na kraju susreta generalni ministar fra Massimo zahvalio je nadbiskupima na srdačnoj dobrodošlici te na dobroj suradnji između provincija i Vrhbosanske nadbiskupije.