Budi dio naše mreže
Izbornik

Za đakona zaređen fr. Drago Ferencek

Vojnik (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Jerneja u Vojniku u Sloveniji u nedjelju 16. listopada zajedno s trojicom ređenika za đakona je zaređen fr. Drago Ferencek, član Hrvatske dominikanske provincije koji dolazi iz Župe sv. Križa u Ljubljani, izvijestili su na mrežnoj stranici Provincije.

Zareditelj je bio celjski biskup Maksimilijan Matjaž koji je predslavio svečano euharistijsko slavlje uz nazočnost mons. Stanislava Lipovšeka, celjskog biskupa u miru, provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića te brojnih svećenika iz Slovenije i Hrvatske.

U prigodnoj homiliji mons. Matjaž podsjetio je ređenike na važnost molitve kao duhovne hrane svakog vjernika, istaknuvši da molitvom priznajemo da je Bog izvor i cilj našeg života pa tako i đakonske službe. Poručio im je da budu svjedoci i poslužitelji ljubavi kako bi vjernici u njihovu pastoralnom radu mogli prepoznati i susresti Isusa Krista. Na kraju homilije pozvao je ređenike da službu đakonata prihvate s ljubavlju, u vjeri i poniznosti.

Nakon završetka mise slavlje je nastavljeno izvan župne crkve, uz okrepu, limenu glazbu i zajedničko druženje s novozaređenim đakonima, izvijestili su na mrežnoj stranici Provincije.