Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fr-slavko-sliskovic

Pokopan fr. Mirko Ljubić

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije fr. Slavko Slišković predvodio je u srijedu, 3. siječnja 2024. sprovodne obrede na groblju Danče, a dubrovački biskup Roko Glasnović misu zadušnicu u crkvi Gospe od Ružarija u Dubrovniku za pokojnog dominikanca fr. Mirka Ljubića koji je preminuo u nedjelju, 31. prosinca 2023. u 83. godini života, 58. redovništva i 50. godini svećeništva, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije

Blagoslovljen novi kip bl. Augustina Kažotića u Starom Gradu

U povodu 700. godišnjice smrti prvoga hrvatskog blaženika, dominikanca, zagrebačkog i lucerskog biskupa Augustina Kažotića, tri dana uoči njegovog blagdana, u ponedjeljak 31. srpnja 2023., u klaustru dominikanskoga Samostana sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru otkriven je njegov kip.

Redovničko zavjetovanje dominikanaca u Zagrebu

Četvorica dominikanaca su na blagdan sv. Benedikta, u utorak 11. srpnja, u crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu, na ruke provincijala fr. Slavka Sliškovića, položila redovničke zavjete.

Mlada misa fr. Drage Ferenceka

Dominikanac Drago Ferencek proslavio je mladu misu u nedjelju 9. srpnja 2023. u Župi Svetog Križa u Ljubljani.

Završena vizitacija Hrvatske dominikanske provincije

Kanonska vizitacija Hrvatske dominikanske provincije zaključena je 7. lipnja. Provinciju su od 28. svibnja pohodili učitelj Reda propovjednika (OP) fr. Gerard Francisco Parco Timoner III., njegov vikar fr. Pablo Carlos Sicouly i socius za apostolski život fr. Florentino Bolo.

Đakonsko ređenje fr. Ilije Lešića

U samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu, polaganjem ruku mons. Želimira Puljića, apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije, u nedjelju 26. ožujka za đakona je zaređen dominikanac fr. Ilija Lešić, sin Joze i Luje r. Janjiš, rođen 23. studenog 1996. u Virovitici, a dolazi iz Župe Srca Isusova, Pećine (BiH).

1 2 3 5