Budi dio naše mreže
Izbornik

Član Hrvatske dominikanske provincije fr. Drago Ferencek zaređen za svećenika

Petrovče (IKA)

Fr. Drago Ferencek, član Hrvatske dominikanske provincije, zaređen je za svećenika 2. srpnja u baroknoj bazilici Marijinega Obiskanja (Pohoda Blažene Djevice Marije) u Petrovču (Slovenija).

Uz brata Dragu, koji je primio red prezbiterata, za trajnog đakona zaređen je Mihael Hild. Glavni zareditelj bio je celjski biskup Maksimilijan Matjaž.

Uz biskupa Matjaža bio je nazočan i umirovljeni celjski biskup Stanislav Lipovšek. U koncelebraciji su još bili fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, fr. Ivan Arzenšek, župnik i rektor bazilike Pohoda Blažene Djevice Marije, vlč. Peter Možina, župnik župe Svetog Križa, Ljubljana, rodne župe fr. Drage te brojni drugi svećenici iz Slovenije i Hrvatske.

Misi i obredima ređenja prisustvovali su također članovi laičkog bratstva sv. Dominika iz Zagreba i sestre dominikanke. Za posluživanje kod liturgije bili su zaduženi bogoslovi Celjske biskupije, dominikanski bogoslovi i ministranti župe Petrovče.

Poslije završetka mise ređenici su uputili nekoliko riječi zahvale, a župljani su ređenicima podijelili prigodne darove. Nakon mladomisničkog blagoslova i izlazne procesije u dvorištu crkve organizirano je zajedničko druženje, izvještava se na mrežnoj stranici Hrvatske dominikanske provincije.