Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadušnica za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA )

Uz đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, generalnog vikara mons. Ivana Ćurića te još šestoricu svećenika, umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodio je u subotu 3. studenoga u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu misu zadušnicu za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Nadbiskup Srakić u homiliji je rekao kako su pokojni biskupi bili pozvani u Crkvi da čuju i u djelo provedu riječi apostola Pavla: ‘Meni je živjeti Krist!’ „Taj poziv što su ga primili na krštenju, koji je u njima bio osnažen sakramentom potvrde i s tri stupnja svetoga reda, trajno se hranio u sudjelovanju na euharistiji. Po tom sakramentalnom putu njihov ‘biti u Kristu’ sve se više učvršćivao i produbljivao, tako da smrt za njih više nije bila gubitak – budući da su evanđeoski sve ‘izgubili’ za Gospodina i evanđelje – već ‘dobitak’ – konačni susret s Kristom i po njemu s puninom života. Molimo Gospodina da udijeli našoj braći pokojnim biskupima da postignu željeni cilj“.

Nakon misnog slavlja, koje je pjesmom animirao zbor milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova, nadbiskupi, svećenici, redovnice i ostali vjernici spustili su se u kriptu katedrale, gdje je nadbiskup Srakić predvodio molitvu za pokojne biskupe te blagoslovio njihove grobove.