Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Nadbiskupijski pastoralni institut pokreće program za lektore

Zagreb (IKA)

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priopćio je 15. listopada da Nadbiskupijski pastoralni institut pokreće program priprave za službu lektora.

Institut program pokreće o spomenu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima na prijedlog pomoćnoga zagrebačkog biskupa Ivana Šaška.

Program će se sastojati od 3 susreta koji će se održati u 3 subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme Otajstvo Crkve i njezine službe, Biblijski temelji službe lektorata i Služba lektora u ranoj Crkvi, drugi dio Božja riječ u liturgiji, Obred postavljanja u službu lektora i Formacija lektora, te posljednji dio Za plodonosno slavlje Božje riječi, Mjesto naviještanja Božje riječi i Zajedničke vježbe.

Prvi susret održat će se u subotu, 7. studenoga 2020. godine od 9 do 14 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Drugi susret predviđen je za korizmu 2021., dok bi se treći dio održao u uskrsnom vremenu 2021. godine.

Imajući u vidu važnost prikladnog navještaja Božje riječi u župnim zajednicama, Tiskovni ured poziva župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na adresu e-pošte pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.

Ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen je zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti maksimalno 3 osobe iz jedne župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.