Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: citaci

Sjednica Pastoralnog vijeća Đakovačko-osječke nadbiskupije o lektorima, akolitima i katehetama

Dva apostolska pisma u obliku motuproprija „Spiritus Domini“ te „Antiquum ministerium“ bila su tema sjednice Nadbiskupskog pastoralnog vijeća, koja je pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića te sudjelovanje pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i dr. Pavla Mikulčića, voditelja Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra, održana u utorak, 15. studenoga 2022., u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

159 čitača Porečkog dekanata primilo službu služitelja Božje riječi

Nakon održanih susreta u prosincu 2019. i siječnju 2020. godine, službu služitelja Božje riječi čitačima Porečkog dekanata povjerio je porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, u subotu 25. siječnja, dan u oči Nedjelje Božje riječi, u katedrali u Poreču za vrijeme svečanog večernjeg misnog slavlja.

Seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina

U prostorima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu 9. studenoga održan je seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina pod naslovom „Kraljevstvo Božje“. Seminar je započeo molitvom, a zatim je pozdravnu riječ uputio povjerenik za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimir Bulat, kojemu se pridružio i pomoćni biskup Ivan Ćurić.