Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Održan susret prve skupine Trajne formacije svećenika

Zagreb (IKA/TU)

Susret prve skupine Trajne formacije svećenika Zarebačke nadbiskupije održan je u ponedjeljak 7. studenog 2022. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Prvu skupinu čine upravitelji župa i župnici zaređeni u posljednjih deset godina. Uz koordinatora Trajne formacije svećenika preč. Ivana Lukića, susretu je nazočio i zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Nakon molitve Srednjega časa, preč. Lukić predstavio je program i temu susreta „Što je sinodalno u svećeničkoj službi?“

Izlaganja su pripremili upravitelj Župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu vlč. Dominik Glasnović koji je govorio o sinodalnosti u odnosu župe i (nad)biskupije, upravitelj župa sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i Duha Svetoga u Noršić Selu vlč. Josip Čulig koji je govorio o sinodalnosti unutar župne zajednice, te upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi vlč. Ivan Lastovčić, čija je tema bila sinodalnost u životu svećenika.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava, a susret je završen zajedničkim ručkom u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu.

U utorak 8. studenoga u prostorima NPI-a svoj susret imat će druga skupina Trajne formacije svećenika − svećenici sa službama u ustanovama Zagrebačke nadbiskupije i župni vikari.