Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Susret župnika i upravitelja župa pastoralnog praktikuma

Zagreb (IKA)

Župnici i upravitelji župa na kojima će bogoslovi 3. i 4. godine formacije vršiti pastoralni praktikum susreli su se u četvrtak 3. studenog u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu sa zajednicom odgojitelja i bogoslovima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Susret je započeo druženjem, a nakon uvodne molitve rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Željko Faltak zahvalio je svećenicima mentorima zbog spremnosti da primaju bogoslove na pastoralni praktikum. Zatim je rektor predstavio svrhu i dinamiku pastoralnog praktikuma te je prisutnima pojasnio obveze i zadaće bogoslova na pastoralnom praktikumu, kao i obveze župnika i župnih zajednica na kojima se odvija praktikum. U drugom dijelu susreta prisutni svećenici mentori mogli su postaviti pitanja i dati prijedloge u kvalitetnije formacije bogoslova.

Nakon susreta župnici i župni upravitelji su se pridružili bogoslovnoj zajednici na molitvi Anđeo Gospodnji u kapeli Presvetog Srca Isusova i na zajedničkom ručku, tijekom kojeg su bogoslovi saznali na kojim će župama obnašati pastoralni praktikum. Bogoslovi su nakon ručka mogli upoznati svoje svećenike mentore u razgovoru i druženju, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.